Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Ravintola Aura Yangtze

Ravintola Aura Yangtze - jokirannan tyylikäs kiinalainen

Elo-syyskuun taitteessa kävelylenkillä jokirannan yläjuoksulla Tuomaansillan kupeessa. Pitkään tyhjillään olleen Jokikadun kiinteistön isojen ikkunoiden takana näytti tapahtuvan. Seinäkyltti Aura Yangtze herätti uteliaisuuden.

Lokakuun perjantaina ensimmäisenä asiakkaana kuvaan kiinalaisen buffetin tarjonnan ja tyylikkään ravintolan sisustuksen yksityiskohdat.

Turkulainen Yangtze äänestettiin Toptasten ruoka- ja ravintolayhteisön lukijoiden kyselyssä Suomen neljänneksi parhaaksi kiinalaiseksi ravintolaksi vuonna 2021. Tripadvisorin arvosteluissa kärkisijoilla. Pisteet laadukkaasta alusta asti tehdystä perinteisestä ruoasta, tuoreista sesongin raaka-aineista. Sijainti miltei keskustassa Tuomiokirkon naapuristossa.

Lounasbuffet

Aura Yangtze:

Viikoittain vaihtuva lounasbuffet: salaattipöytä, keitto, lämpimät ruoat, jälkiruoka ja kahvi/tee. Avausviikkojen ensimmäiset kuvat Facebookissa ovat tyylikkäitä, mutta perusinfoja pitää kysellä. Hinnat, aukioloajat ja koordinaatit. Markkinointi.

Rauhallinen ikkunapöytä, alkuun freesejä makuja: viinirypäle-lehtisalaattia, tuoretta ananasta, viipaloitua lootusjuurta ja korianteria, retiisiä seesami-chiliöljyssä, ankkaa ja kasviksia hoisin-kastikkeessa riisipaperirulliin käärittynä. Porkkanalle, kurkulle ja tomaatille hapanimelää kastiketta.

Työporukka lounaalla. Aura Yangtzten zen fiiliksen herättää kiinalaisia makuja puikoilla fiilistelevä duuniyhteisö. Muuten parhaimpaan lounasaikaan on yllättävän hiljaista. Wolt-tilauksia näyttää olevan.

Pangasiuskalaa ja kasviksia, paistettua tofua ja kiinankaalia, grillattua kanaa, paistettuja nuudeleita, paistettua naudanlihaa ja kasviksia makeassa osterikastikkeessa, friteerattuja kanansiipiä, kana-kasvispyöryköitä, paistettuja simpukoita...

Annos lautasella

Makuja ja valikoimaa.

Kevätkääryleet toimivat rapsakkana makuja kokoavana elementtinä.

Bambuisessa höyrykeittimessä porsaanlihalla täytetyt nyytit eli dumplingit eivät ole minun juttuni.

Jokikadun/Helsinginkadun kiinteistön historia on värikäs. Pyrkivän pyörätehdas 1930-luvulta 1970-luvulle, rappion vuodet ja talonvaltaukset 1990-luvulla, peruskorjaus ja remontit yrityskäyttöön 2000-luvulla. Ravintolatoimintaa kiinteistössä on harjoittanut useampi yrittäjä.

Jutustelen ystävällisen henkilökunnan kanssa. Vasta parisen kuukautta tilassa toiminut yrittäjä myöntää haasteet: sijainti, näkyvyys, saavutettavuus, markkinointi.

Vaikka paikka sijaitsee periaatteessa loistavalla paikalla Aurajoen ulkoilureitin varrella, tänne pitää ”löytää”. Riittävätkö Helsinginkadun kiinteistön yritysten työntekijät ja Kotosalla -seniorivuokra-asuntojen potentiaaliset lounastajat?

Helsinginkadun puolelta haasteita tuottanee parkkipaikkojen puute.

Tilannetta haastaa entisestään nyt käynnissä oleva rataremontti ja liikenteen muuttuvat järjestelyt.

Suklaakakkua

Suklaakakkua ja pohdintoja.

Teekupin äärellä selaan Aura Yangtzen somea. Muutamia tyylikkäitä kuvia, maininta tilojen monikäyttöisyydestä, iltatilaisuuksista ja juhlien järjestämisestä, maistelumenusta.

Valitettavasti tietoa ei ole osattu vielä koota, eivätkä yrityksen nettisivut ole toiminnassa (26.11.2023).

Myös ravintolan aukioloajoissa ja ruoan toimitustilausten ajoissa on epäselvyyttä.

Toivottavasti Aura Yangtze onnistuu taklaamaan haasteensa, sillä ruokatuote, miljöö ja henki on kuosissa.

Ravintola Aura Yangtze Facebookissa
Suomen paras kiinalainen ravintola - Toptaste

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (28.11.2023)