Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Scandic Julia

Scandic Julia

Scandic Julia on moderni, vuonna 2011 remontoitu keskustahotelli. Hotelli sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, joten liikenneyhteydet ovat hyvät ja kaupoista ja ravintoloista riittää valinnanvaraa. Nähtävyyksistä esimerkiksi Turun tuomiokirkko on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä, heti korttelin kulman takana.

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Booking.com
Hotels.com

Sijainti ja lähistön nähtävyydet

Scandic Julia on keskustahotelli, joka sijaitsee Eerikinkadulla parin kolmen minuutin kävelymatkan päässä Kauppatorilta. Hotellin välittömässä läheisyydessä on ravintoloita, pikkukauppoja, Sokos Wiklund -tavaratalo, Turun pääkirjasto, Aurajoen ranta, ja paljon muuta. Lähistön liikkeistä kannattaa muistaa myös paikallisten käsityöläisten tuotteita kauppaava Aitoi ja keittiötarvikkeita myyvä Idelli. Omille ruokaostoksille halajavat löytävät elintarvikkeet naapurin Lidlistä ja R-kioskista.

Sijaintinsa puolesta hotelli sopii myös vieraille, joilla on asiaa Turun korkeakouluille. Åbo Akademi sijaitsee Aurajoen toisella puolella 400 metrin kävelymatkan päässä hotellilta, Turun yliopisto (Yliopistonmäen rakennukset) noin kilometrin kävelymatkan päässä samassa suunnassa ja Kauppakorkeakoulu noin 1.3 kilometrin päässä Aninkaistenkatua ja Hämeenkatua pitkin. Muita hotelleja ei tätä lähempänä korkeakouluja olekaan.

Hotellilta on Aurajokirantaan 250 metrin kävelymatka ja lähimmän jokilaivan tunnelmaan 600 metriä. Aika ajoin jokirannassa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten joka keväiset ja syksyiset saaristolaismarkkinat ja tietenkin Down by the Laituri (DBTL). DBTL-vieraiden kannalta hotellin sijainti onkin lähes täydellinen, vain Radisson Blu Marina Palace sijaitsee lähempänä DBTL-tapahtumapaikkoja.

Liikkuminen

Lähin taksiasema on Kauppatorilla, noin 350 metrin päässä hotellilta. Kauppatori toimii myös paikallisbussien risteyskohtana ja julkisen liikenteen palvelut ovat näin ollen helposti käytettävissä niille, jotka haluavat liikkua bussilla. Pitkänmatkan linja-autoasema sijaitsee noin 600 metrin päässä hotellista Aninkaistenkatua pitkin. Rautatieasemalle on noin kilometri keskustan läpi oikaistaessa. Hotellin yhteydessä on Q-Parkin operoima parkkitalo Julia, jonne vieraat voivat parkkeerata autonsa. Parkkitalosta pääsee suoraan hissillä hotellin aulaan.

Hotellista voi vuokrata polkupyöriä, joilla voi lähteä tutustumaan kaupunkiin vaikka Aurajokirantaa pitkin polkien, jolloin vastaan tulevat ensin jokirannan pienet kahvilat, sitten jokilaivat ja lopulta Merikeskus Forum Marinum ja Turun linna.

Ruokailu

Hotellissa on ravintola, jossa voi syödä niin lounaan kuin À la carte -annoksia. Hotellissa tarjotaan luonnollisesti myös aamiainen.

Hotellilta ulos syömään lähteville maininnan arvoisia ruokapaikoja lähistöllä ovat Tårget ja Mami, jotka sijaitsevat Julian korttelin toisella puolella Vähätorin laidalla. Samassa rakennuksessa hotellin kanssa, katutasossa sijaitsee Panini jonka konstailematon meno miellyttää myös monia lapsiperheitä. Aivan hotellia vastapäätä on Turun parhaimpiin kebab-paikkoihin lukeutuva Milan, ja Eerikinkatua Kauppatorille päin mentäessä tulevat ensin vastaan tex-mex ravintola Cantina Azteca ja sitten lounaspaikkanakin tunnettu Frans & Emilie ja muut kauppatorin ympäristön lukuisat ruokapaikat.

Muuta huomioitavaa

Hotellissa on 155 ilmastoitua huonetta, kuntohuone ja sauna.

Lisätietoa Scandic Julian omilta sivuilta.

Lähimmät muut keskustan hotellit ovat Sokos Hamburger Börs ja Centro. Voit myös katsoa hotellit kartalla.

Teksti: Turkulaiset.fi (12.8.2018)