Original Sokos Hotel Wiklundin aamiainen
Huhtikuinen takatalvi lumikaaoksineen on selätetty. Julmin kuukausi on näyttänyt voimansa. Alkuviikolle itseni kanssa suunnitellut aamiaistreffit piti siirtää seesteisempään hetkeen.
Kuitenkin niin, että ehtisin käyttää S-mobiilin kuukauden paikallisedun – Sokos Hotel Wiklundin aamiaisen tarjoushintaan 12 euroa. Normaalisti ei-majoittuva maksaa aamiaisesta 18 euroa.
S-mobiili on siis asiakasomistajan oma sovellus, jossa S-etukortti, kauppa ja pankki kulkevat kätevästi mukana. Kuukausittain vaihtuvista etukupongeista saattaa löytää helmiä.
Värejä aamuun. Lasi kerrallaan. Herätykseksi vien ikkunapöytään kolmen värisuoran: viher-, marja- ja hedelmäsmoothien. Maukkaat smoothiet pikkuruisissa lasikipoissa ovat raikas aloitus. Aamiaisen buffetpöytiä värittävät myös runsaat hedelmävadit.
Varhain liikkeellä oleva asiakas saa hotellin respasta henkilökohtaisen opastuksen toisen kerroksen ravintola Trattoriaan, jonne aamiainen on katettu. Mietin, pääseekö tänne ilman avainkortteja, joilla hissit liikkuvat. Maksaminen käy sujuvasti, kuvaaminen on helppoa ennen sujahtamista mukavanoloiseen sohvapöytään.
Original Sokos Hotel Wiklund avattiin uudistuneena remontin jälkeen 1.3.2019. Huonemäärä lähes kaksinkertaistui, hotelli saatiin yhdistettyä Wiklundin kauppakeskuksen monipuolisuuteen ravintoloineen, ostosmahdollisuuksineen ja palveluineen.
Wiklundin muuttuvat kokoustilat ovat mahdollistaneet mm. Elokuvapäivien leffanäytökset.
Turun ensimmäinen kattobaari Walo Rooftop Bar tarjosi aitiopaikan näkymät Toriparkin rakentumisen seurantaan ja siitä on muodostunut suosittu nautiskelupaikka.
Wiklundin historia alkoi rautakaupasta. Tavaratalon piskuinen edeltäjä toimi arkkitehti Pehr Johan Gylihin suunnittelemassa Kauppiaskadun ja Eerikinkadun kulmauksen puutalossa. Axel Wiklundin rautakaupan kulmille rakentui purkujen ja uudelleenrakentamisen myötä 1957 Oy Wiklund Ab:n nelikerroksinen tavaratalo sekä seitsemänkerroksinen asuin- ja liikerakennus.
Axel Wiklundin rautakaupan empiretalon paikalle rakennettiin arkkitehti Bertel Gripenbergin suunnittelema Turun Osuuskaupan pääkonttorirakennus.
Paikan päällä paistetut munkit. Hotellikonsepti antaa raamit, paikallisesti voi vähän irrotella.
Wiklundin aamiaisen spessu on vastapaistetut munkit. Näiden ja porkkanakakun lisäksi aamiaisen makea tarjonta on persoonattomia keksejä ja vaahtokarkkeja.
Paikallisuuksia ja paikannuksia.
Ravintoloissa ja etenkin hotelleissa huomio kiinnittyy merkintöihin. Nimikylttiin voi liittää tuotteen taustan ja tarinan.
Ruuhkissa kyltitys menee helposti ohi, rauhassa se aktivoi sisäisen salapoliisin.
Salosen leivät -infotaulu johdattaa tutkimaan turkulaisen leipomon historiaa. Riihipuodin mylly tuo aamiaisen luomupuurohiutaleet Pöytyältä Turun kupeesta.
Hävikkihyvää. Ekologisessa hengessä Wiklundin aamiaisen erikoisuutena ovat lämpimät leivät. Näissä mauiltaan vaihtelevissa klassikoissa hyödynnetään edellisen päivän jämiä. Kasvisrösti noudattanee samaa linjaa.
Selkeys ja tilankäyttö. Hyvin jäsennellyllä aamiaisella tuoteryhmillä on selkeät paikkansa ja tarpeeksi väljyyttä. Wiklundin brekulla on toimivat saarekkeet ja loogiset sijainnit. Näyttävä avokeittiö on huomiota herättävä elementti, joka korostuu valaistuksen ansiosta.
Pöytiä ja sohvaryhmiä on sijoiteltu tilaan kiinnostavasti niin noutopöytien läheisyydestä kuin isojen ikkunoiden äärestä.
Monikäyttöisessä tilassa operoi ravintola Trattoria buffetlounaineen ja italialaishenkisine menuineen.
Puuro emalipadassa sydämenmuotoisen patalapun alla, omenat kaatumassa isosta korista, jauhoinen leipä leivinliinan alla.
Aamiainen rakentuu makujen lisäksi tunnelman luomisesta ja mielikuvista. Vaikka ne Vuoksen piirakat ovat Fazerin ja valmiscroissantit lämpölamppujen alla heränneet, esillepano saa ne nousemaan. Munavoi padasta, hillo lasipurkista puisella laudalla.
Muuten Wiklundin aamiainen noudattelee totuttua linjaa: emmental- ja kermajuustoviipaleet, broilerleike, meetwursti, tomaatti, kurkku ja salaatti, keitetyt kananmunat, munakokkeli, nakit.
Kulhollinen maustamatonta jogurttia, maitorahkaa, marjasekoitusta, pähkinöitä. Hedelmälautanen ja sokerimunkki. Arkiaamiaisella hitailija on bongannut töihinsä kiiruhtavat tankkaajat ja viimeisen tunnin lapsiperheet.
Wiklundin kauppakeskus availee oviaan.
Hyvän mielen aamiaisen päätteeksi hymyilen respan turkulaishenkisille matoille: ”Täl pual jokke”, ”Tois pual jokke”, ”Täsä mä ny olen”.
Original Sokos Hotel Wiklund
Original Sokos Hotel Wiklund avataan | Tiedote | STT